x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Breivik ţinut încă patru săptămâni la izolare. La ultima audiere, asasinul a vrut să vină îmbrăcat în frac

Breivik ţinut încă patru săptămâni la izolare. La ultima audiere, asasinul a vrut să vină îmbrăcat în frac

20 Aug 2011   •   07:34
Breivik ţinut încă patru săptămâni la izolare. La ultima audiere, asasinul a vrut să vină îmbrăcat în frac

Un tribunal din Oslo a decis mentinerea pentru inca patru saptamani in izolare totala a lui Anders Breivik, autorul atacurilor comise in capitala Norvegiei pe 22 iulie, soldate cu 77 de morti. Instanta so-a motivat decizia prin faptul ca Breivik ar putea incerca sa asi contacteze eventualii complici, chiar daca teroristul a declarat ca a actionat de unul singur in comiterea atentatelor.

Judecatorul Hugo Abelseth a luat la cunostiinta plangerea lui Breivik, care a descris regimul de izolare drept “o metoda de tortura sadica, plictisitoare si monotona', dar a decis extinderea perioadei de izolare cu inca patru saptamani, astfel ca urmatorul termen de judecata a fost fixat pentru 19 septembrie.

La infatisarea de vineri, Breivik a sosit sub o protectie stricta a politiei si imbracat intr-un costum negru. Aceasta dupa ce instanta a catalogat solicitarea teroristului de a purta un frac negru drept “provocatoare si inadecvata'.

Si la ultima infatisare, Breivik a negat acuzatiile care i se aduc, declarand ca masacrul era “necesar pentru a salva Norvegi si Europa'.



×