x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BREXIT - Kremlinul consideră că ieşirea din UE este o chestiune internă a Regatului Unit

BREXIT - Kremlinul consideră că ieşirea din UE este o chestiune internă a Regatului Unit

24 Iun 2016   •   14:49
BREXIT - Kremlinul consideră că ieşirea din UE este o chestiune internă a Regatului Unit

Tema ieşirii Marii Britanii din UE (Brexit) este o chestiune internă a Londrei şi a relaţiilor sale cu Bruxelles-ul, a declarat vineri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că preşedintele rus Vladimir Putin va face mai târziu declaraţii cu privire la acest subiect, relatează agenţia de presă TASS.

UE este un partener comercial şi economic important al Rusiei, de aceea "Moscova este interesată ca UE să rămână din punct de vedere economic puternică şi prosperă, stabilă şi previzibilă", a subliniat el.

Potrivit RIA Novosti, Peskov a mai spus că în cadrul UE se duce în prezent o dezbatere foarte tensionată cu privire la sancţiunile împotriva Rusiei, iar aceasta are loc indiferent de Brexit.

"Am văzut că la Bruxelles are loc o discuţie destul de tensionată cu privire la acest subiect, diferite ţări au diferite grade de interes în ceea ce priveşte dezvoltarea unei cooperări comerciale şi economice şi menţinerea unor relaţii bune cu Federaţia Rusă", a spus acelaşi purtător de cuvânt, întrebat dacă ieşirea Marii Britanii din UE ar putea duce la o relaxare a sancţiunilor UE împotriva Rusiei ca urmare a rolului Moscovei în criza ucraineană. AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit Rusia