x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: May anunţă că va demisiona înainte de următoarea etapă de negocieri

Brexit: May anunţă că va demisiona înainte de următoarea etapă de negocieri

27 Mar 2019   •   20:30
Brexit: May anunţă că va demisiona înainte de următoarea etapă de negocieri
Sursa foto: Eric VIDAL

Premierul britanic Theresa May a anunţat miercuri în faţa deputaţilor din formaţiunea sa, Partidul Conservator, că va demisiona înainte de următoarea etapă de negocieri cu privire la Brexit, relevă un comunicat al biroului său de presă, citat de AFP.

"Se doreşte o nouă abordare, un nou leadership" pentru următoarea fază a negocierilor de Brexit, care urmează să stabilească viitoarea relaţie dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, le-a spus May deputaţilor, potrivit aceluiaşi comunicat. "Nu voi reprezenta un obstacol", a menţionat ea.

Theresa May "a spus că nu va rămâne în funcţie în următoarea etapă a negocierilor de Brexit, cu alte cuvinte odată ce va fi aprobat acordul de retragere, va face loc altcuiva", a explicat pentru BBC deputatul James Cartlidge, după întâlnirea premierului cu deputaţii conservatori.

Premierul britanic ar urma să anunţe miercuri, în cursul unei reuniuni cu aleşii Partidului Conservator, o dată la care s-ar angaja să-şi părăsească funcţia de la conducerea guvernului, a relatat marţi publicaţia The Sun, citată de presă internaţională.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit may demisie