x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: "People's Vote" speră să adune peste 700.000 de oameni la marşul în favoarea unui al 2-lea referendum

Brexit: "People's Vote" speră să adune peste 700.000 de oameni la marşul în favoarea unui al 2-lea referendum

22 Mar 2019   •   20:45
Brexit: "People's Vote" speră să adune peste 700.000 de oameni la marşul în favoarea unui al 2-lea referendum

Campania "People's Vote" pentru un al doilea referendum referitor la Brexit speră să atragă sâmbătă peste 700.000 de oameni la un marş în centrul Londrei, au declarat vineri organizatorii pentru dpa.

"Ne aflăm acum la câteva zile distanţă de o cădere în gol cu consecinţe catastrofice. Este de ajuns", a postat pe Twitter primarul Londrei Sadiq Khan, din cadrul Partidului Laburist de opoziţie.

"Voi mărşălui mâine împreună cu oameni din toate colţurile ţării pentru a cere ca britanicii să aibă ultimul cuvânt asupra Brexitului", a spus Khan.

Lidera Partidului Naţional Scoţian, Nicola Sturgeon, a declarat că este "mândră" să ia cuvântul la acest marş.

"Scoţia a votat pentru rămânerea în UE în 2016, dar oamenii din întreaga Mare Britanie trebuie să aibă şansa de a ieşi din acest haos al Brexitului", a postat Sturgeon pe Twitter.

"Indiferent care va fi viitorul Scoţiei - eu sper că independent - este în interesul nostru al tuturor ca Marea Britanie să fie în UE", a adăugat ea.

"People's Vote" pretinde că în jur de 700.000 de oameni au participat la ultimul marş organizat în luna octombrie.

Vedeta din "Game of Thrones" Lena Headey a declarat recent că va participa la marşul de sâmbătă, la fel ca şi alte celebrităţi şi parlamentari din întreg spectrul politic.

"Mizele nu ar putea fi mai mari. Momentul nu ar putea fi mai urgent", a spus actriţa în vârstă de 45 de ani, care joacă rolul Cersei Lannister în popularul serial de televiziune.

Premierul conservator Theresa May a respins în mai multe rânduri apelurile la organizarea unui al doilea referendum, în pofida faptului că parlamentul nu a reuşit până acum să se pună de acord asupra unui acord de Brexit.

AGERPRES

×