x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bricostore se retrage din Ungaria, din cauza crizei

Bricostore se retrage din Ungaria, din cauza crizei

de Istvan Deak    |    17 Noi 2012   •   19:25
Bricostore se retrage din Ungaria, din cauza crizei

Lanţul francez de magazine de bricolaj  Bricostore, prezent în România, Croaţia şi Ungaria, o va părăsi pe cea din urmă la începutul lui 2013, din cauza crizei economice care afectează actualmente această ţară, se arată într-un comunicat al companiei.

"Ungaria se confruntă cu o criză economică profundă, care a început să se facă simţită din octombrie 2008, antrenând o scădere a activităţii importantă pentru compania Bricostore Ungaria în anii care au urmat”, a anunţat preşedintele grupului, Philippe Bresson, în respectivul comunicat. "Pentru că nu văd o reluare serioasă şi durabilă pe termen scurt a consumului în Ungaria, acţionarii se văd nevoiţi să oprească exploatarea magazinelor ungare până la începutul lui 2013”, se mai arată în comunicat. Philippe Bresson a mai spus că grupul pe care îl reprezintă doreşte să onoreze toate angajamentele luate, înaintea suspendării activităţii sale în această ţară.

Bricostore s-a instalat în Ungaria în 1997, a deschis primul său magazin la Törökbalint, la periferia vestică a Budapestei, la 2 iunie 1998, iar în prezent are nouă magazine.

Liderul sindical Jozsef Szalig a declarat, potrivit MTI, că dispariţia de pe piaţa ungară a lanţului de magazine Bricostore – care înregistrează pierderi din 2009 – va antrena suprimarea a circa 1.000 de locuri de muncă.

×
Subiecte în articol: bricostore Ungaria