x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii oferă acces facil la medicamente pentru obezitate

Britanicii oferă acces facil la medicamente pentru obezitate

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   18:15
Britanicii oferă acces facil la medicamente pentru obezitate

Marea Britanie încearcă să găsească o soluție pentru un acces mai facil la medicamente pentru obezitate în cadrul unui proiect pilot de 50 de milioane de dolari, scrie Reuters.

Regatul Unit al Marii Britanii caută modalități de a face medicamentele pentru obezitate mai accesibile persoanelor în afara spitalelor și de a reduce listele de așteptare ale NHS în cadrul unui nou program pilot de 40 de milioane de lire sterline (50 de milioane de dolari) pe doi ani, a anunțat miercuri guvernul.

În timp ce premierul britanic Sunak a declarat că reducerea listelor de așteptare din spitale este una dintre prioritățile sale, Serviciul Național de Sănătate din Anglia a îndurat o iarnă grea, în care listele de așteptare au atins cote record, iar personalul a intrat în grevă pentru salarii mai mari pe fondul unei inflații de două cifre.

Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE) ia în considerare, de asemenea, o potențială utilizare de către NHS a medicamentului Tirzepatide, care este „în prezent autorizat pentru tratarea diabetului, dar care, dacă primește o licență în lunile următoare, poate ajuta și la pierderea în greutate”.

Proiectul pilot va analiza modul în care medicii generaliști ar putea prescrie în siguranță aceste medicamente și cum NHS poate oferi sprijin în comunitate sau în mod digital, se arată în comunicat.

NICE a recomandat medicamentul pentru pierderea în greutate Semaglutide (Wegovy) la începutul acestui an, dar a recomandat ca acesta să fie disponibil doar prin intermediul serviciilor specializate de gestionare a greutății, care sunt în mare parte bazate pe spitale, ceea ce ar însemna un acces redus la acesta, a declarat guvernul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: obezitate medicamente