x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii schimbă politica de recrutare a muncitorilor est-europeni

Britanicii schimbă politica de recrutare a muncitorilor est-europeni

de Cristiana Toader    |    22 Iul 2009   •   00:00

O companie din Marea Britanie care angajează în principal lucrători din România şi Bulgaria a hotărât să-şi modifice politica de recrutare a imigranţilor în urma acuzaţiilor cu privire la salarii, la condiţiile de muncă şi de cazare, scrie Hereford Times în ediţia electronică.



Deşi compania S&A Produce dezminte afirmaţiile potrivit cărora muncitorii sezonieri angajaţi pentru culesul fructelor ar fi înşelaţi intenţionat în privinţa deducerii salariilor, conducerea recunoaşte că acuzaţiile din publicaţia The Independent au generat "o problemă importantă", iar politica de recrutare este în prezent revizuită. Potrivit ziarului The Independent, compania S&A Produce angajează mii de est-europeni, atraşi în Marea Britanie de perspectiva unui salariu săptămânal de 200 de lire sterline (233 de euro).

Ancheta jurnalistică a arătat că sezonierii sunt plătiţi oficial cu 5,74 de lire pe oră (6,71 de euro), o sumă ridicată pentru est-europeni, dar salariul real este mult mai mic din cauza unor contribuţii obligatorii aplicate salariului brut. În sezonul de vârf, compania S&A Produce avea 2.400 de angajaţi, în principal români şi bulgari, veniţi în Marea Britanie cu contracte sezoniere care le permit să lucreze timp de şase luni. Spre deosebire de alţi muncitori străini care au drepturi depline să lucreze în Marea Britanie, bulgarii şi românii nu îşi pot schimba locurile de muncă odată ce au încheiat contractul de venire în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: externe