x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii vor reintroducerea pedepselor corporale în şcoli

Britanicii vor reintroducerea pedepselor corporale în şcoli

17 Sep 2011   •   09:00
Britanicii vor reintroducerea pedepselor corporale în şcoli

Aproape jumatate dintre parintii din Marea Britanie s-au declarat in favoarea reinstituirii pedepselor corporale usoare in scoli, potrivit unui sondaj efectuat de YouGov pentru Times Educational Supplement. Sondajul s-a realizat pe un esantion de 2.000 de parinti si 530 de copii de scoala gimnaziala, scrie "La Stampa". Interesant, 19% dintre elevii chestionati sunt in favoarea altoirii cu joarda sau cu palma.

"Nu exista nicio intentie de a reveni la pedeapsa corporala. Intarim puterea de interventie a profesorilor si in acest fel autoritatea lor", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Educatiei, Michael Gove.

Asta inseamna sa se permita cadrelor didactice sa imobilizeze copiii violenti si sa-i perchezitioneze daca considera ca au asupra lor obiecte interzise.

"Daca lipseste ordinea, un profesor tanar si neexperimentat risca sa devina victima agresorilor si sa paraseasca profesia. Circa un sfert dintre profesori abandoneaza scoala in primii ani si aceasta este o pierdere tragica de talente", a declarat pentru "The Daily Telegraph" Sir Michael Wilshaw, presedintele "Mossbourne Community Academy" din Hackney.

A doua surpriza a sondajului este faptul ca si in randul elevilor 19% sunt in favoarea "caning-ului" (altoirea cu joarda), acelasi lucru fiind valabil si pentru "smacking" (altoirea cu palma), scrie Agerpres.

In privinta pedepselor corporale, Marea Britanie fost intotdeauna divizata. Ele au fost abolite in 1986, cand motiunea a ajuns in Camera Comunelor, la o diferenta de numai un vot, acela al lui Margaret Thatcher, care se afla la un pranz cu Nancy Reagan si care a sosit cu intarziere in aula pentru a vota impotriva.

×