x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bruxelles - Raport critic pe justiţie

Bruxelles - Raport critic pe justiţie

de Irina Cristea    |    06 Noi 2007   •   00:00

Un proiect de raport al Comisiei Europene critică Romănia şi Bulgaria pentru lipsa de "rezultate concrete" in combaterea corupţiei şi crimei organizate.



Un proiect de raport al Comisiei Europene critică Romănia şi Bulgaria pentru lipsa de "rezultate concrete" in combaterea corupţiei şi crimei organizate.

Potrivit documentului citat de AFP, s-au făcut "unele progrese" de la aderarea europeană a celor două state, dar nu suficiente. Experţii comisiei au făcut această evaluare intr-un raport anual privind extinderea UE.

La fiecare şase luni, Executivul UE elaborează şi un raport specific pentru Romănia şi Bulgaria, aflate sub monitorizare. In funcţie de concluziile rapoartelor, comisia poate decide activarea, in următorii trei ani, a "clauzelor de salvgardare". Printre sancţiunile prevăzute s-ar putea număra nerecunoaşterea de alte state a deciziilor justiţiei bulgare şi romăne sau ingheţarea anumitor fonduri europene.

CE URMEAZÃ.... Următorul raport, care va fi axat pe sistemul judiciar, este aşteptat in ianuarie 2008. Pănă atunci, Comisia Europeană aşteaptă un răspuns mulţumitor din partea Bucureştiului privind remedierea "insuficienţelor grave" ale sistemului de gestionare şi control a fondurilor acordate agricultorilor. Răspunsul ar urma să fie remis la data de 9 noiembrie, mai comentează Agenţia France Presse.

×
Subiecte în articol: externe