x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BULGARIA ANUNTA INTERCONEXIUNE GAZIERA CU GRECIA SI GREUTATILE IN CONSTRUIREA CONDUCTEI PESTE DUNARE

BULGARIA ANUNTA INTERCONEXIUNE GAZIERA CU GRECIA SI GREUTATILE IN CONSTRUIREA CONDUCTEI PESTE DUNARE

de Dan Constantin    |    21 Noi 2015   •   20:13

Un acord pentru interconectarea sistemelor de gaze dintre Grecia si Bulgaria va fi semnat in prima decada a lunii decembrie 2015 a anuntat ministrul bulgar al Energiei,citat de Novinite.
Petkova a precizat ca terminarea lucrarilor are ca data fezabila anul 2018. Lucrarea are ca statie de intrare Komonite pentru Grecia si de iesire din Bulgaria o statie langa Stara Zagora. Capacitatea de transport va fi sporita de la 3-5 miliarde mc ,din proiectul initial, pana la minim10 miliarde mc anual.
Petkova s-a referit si la interconectarea cu Romania care impune o lucrare de traversare a Dunarii pe 2 km. Lucrarea nu a fost inceputa , o noua licitatie la care s-au inscris 4 firme ar face posiblia finalizarea ei in 2016.
Andrei Gerea, fostul ministru al Energiei in cabinetul Ponta, anuntase inca din martie 2015, la interviurile jurnalul.ro, semnarea acordului pentru interconectarea sistemelor de transport gazier ale Romaniei si Bulgariei.  

×