x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria: Asasinate la comandă în schimbul a numai 1.000 de euro

Bulgaria: Asasinate la comandă în schimbul a numai 1.000 de euro

27 Iul 2010   •   00:00
Bulgaria: Asasinate la comandă în schimbul a numai 1.000 de euro

Membrii unui grup de criminalitate organizată, arestaţi săptămâna trecută în Bulgaria, comiteau asasinate la comandă în schimbul unor sume care depăşeau cu puţin 1.000 de euro, a declarat procurorul Boiko Naidenov.



El a adăugat că, după identificarea modalităţilor de execuţie a asasinatelor, procuratura şi anchetatorii adună probe pentru a formula acuzaţii împotriva membrilor bandei cunoscute drept "Ucigaşii", informează Novinite.com, citat de Mediafax.

Naidenov a afirmat, într-un interviu difuzat de televiziunea naţională bulgară, că sistemul de comunicaţii şi planificare folosit de membrii grupului era foarte complex, iar asasinul plătit nu ştia niciodată cine a comandat crima, după cum nici cel care comanda asasinatul nu ştia cine l-a comis.

Conform informaţiilor obţinute de procuratură, grupul a fost implicat în mai multe asasinate la comandă, printre victime numărându-se şi Iuri Galev, preşedintele clubului de fotbal Rilski Sportist şi membru în Consiliul local al oraşului Samokov. Naidenov a precizat că acesta a fost ucis din cauza unor interese de afaceri, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare până la încheierea anchetei.

Mai mulţi membri ai grupării au fost arestaţi vineri, într-o operaţiune specială a poliţiei bulgare, iar cotidianul 24 Ceasa a relatat că aceştia pregăteau şi asasinarea la comandă a premierului Boiko Borisov. Serviciul de protecţie a personalităţilor a dezminţit însă informaţiile, precizând că, deşi demnitarii bulgari sunt permanent expuşi ameninţărilor, nu există informaţii despre un complot împotriva lui Borisov.

Acesta nu a dezminţit direct informaţiile: "Eu sunt obişnuit să fiu atent. M-am protejat împotriva acestui lucru timp de zece ani", a declarat Borisov, duminică noaptea, pentru postul de televiziune Nova TV.

El a confirmat, indirect, o informaţie potrivit căreia serviciile americane de informaţii au avertizat, în urmă cu câteva luni, serviciile bulgare cu privire la existenţa unui complot de asasinare a sa.

×
Subiecte în articol: externe