x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria scoate cetățenia la vânzare. Cât te costă de devii bulgar

Bulgaria scoate cetățenia la vânzare. Cât te costă de devii bulgar

12 Oct 2012   •   19:58
Bulgaria scoate cetățenia la vânzare. Cât te costă de devii bulgar

Străinii care trăiesc în Bulgaria și donează cel puțin 200.000 de leva (aproximativ 100.000 de euro) Fondului Național de Inovații pot primi cetățenie bulgară, a decis Parlamentul bulgar, azi, informează agenția Novinite.

Amendamentul, introdus pentru a încuraja investițiile, a trecut la prima citire cu 103 voturi pentru, trei împotrivă și 10 abțineri.

Amendamentul prevede oportunități pentru investitorii străini, care sunt încurajați să bage bani în afaceri care presupun crearea de locuri de muncă sau în proiecte de infrastructură.

Amendamentul prevede și scutiri de taxe care pot ajunge la 17.4% din valoarea totală, potrivit calculelor Ministerului Economiei. Avantajele sunt concepute, în special, pentru investitorii care se implică în afaceri ce implică înalta tehnologie sau care investesc în regiuni dezavantajate.

În cazul investitorilor care donează minimum 200.000 de leva Fondului Național de Inovații, legea prevede acordarea dreptului permanent de reședință sau cetățenia bulgară.

Obținerea cetățeniei grație investițiilor se mai practică în Austria, limita minimă fiind de 3 milioane de euro, ceea ce permite obținerea cetățeniei fără să fie nevoie ca investitorul să locuiască acolo sau să cunoască limba germană.

×