x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria continuă să-l caute pe pilotul avionului care a survolat neautorizat spațiile aeriene ale mai multor țări

Bulgaria continuă să-l caute pe pilotul avionului care a survolat neautorizat spațiile aeriene ale mai multor țări

10 Iun 2022   •   14:30
Bulgaria continuă să-l caute pe pilotul avionului care a survolat neautorizat spațiile aeriene ale mai multor țări
Sursa foto: hepta

Autoritățile bulgare continuă să caută pilotul care a zburat neautorizat cu un avion de mici dimensiuni prin spațiile aeriene a mai multor țări europene.

Forțele de apărare din această țară se află în alertă maximă de miercuri seara, când o aeronavă a fost detectată în spațiul său aerian, scrie euronews.com. 

Avionul Beechcraft cu două locuri se pare că a decolat din Ungaria și a survolat Polonia și Slovacia, potrivit ministrului de Interne, Boiko Rashkov. Se crede  că acesta ar fi aterizat în apropierea Mării Negre, după ce a survolat pentru scurt timp Serbia și România. 

Aeronava are o vechime de 60 de ani a fost găsită, în cele din urmă, pe pista unui aeroport privat din zona de nord-est a orașului Buhovtsi. Era acoperită de o prelata iar echipajul dispăruse.

Avionul nu avea un plan de zbor, și-a dezactivat transponderele și nu a răspuns la mesajele radio sau semnalele vizuale, a anunțat Ministerul bulgar al Apărării.

Acesta a fost interceptat de 4 avioane de vânătoare maghiare și române, apoi escortate până a intrat în spațiul aerian bulgar. Ministrul bulgar al Apărării, Dragomir Zakov, a declarat că Bulgaria nu a trimis avioane de luptă pentru a-l intercepta, deoarece aeronava „nu a reprezentat niciodată o amenințare”.

„Zbura la o altitudine foarte mică și cu viteză redusă, ceea ce face dificilă interceptarea de către avioanele de luptă”, a adăugat el. 

Potrivit Ministerului Apărării, condițiile meteorologice au fost dificile, cu ploi abundente și furtuni. Avionul s-ar fi oprit în orașul Vidin din nord-vestul Bulgariei pentru a alimenta. De acolo a călătorit spre est, până la un aerodrom abandonat de lângă Targoviște. Aici autorităţile l-au descoperit cu motorul încă cald, a explicat ministrul de Interne. Boyko Rashkov. Pilotul nu a foslt găsit deocamdată. 

Procuratura din Varna, localitate din estul Bulgariei, a deschis o anchetă asupra incidentului.

×
Subiecte în articol: bulgaria avion