x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria: O expoziție despre războiul din Ucraina a fost vandalizată la Sofia

Bulgaria: O expoziție despre războiul din Ucraina a fost vandalizată la Sofia

12 Iun 2022   •   11:40
Bulgaria: O expoziție despre războiul din Ucraina a fost vandalizată la Sofia
Sursa foto: Heprta

O expoziție de fotografii din timpul războiului din Ucraina au fost vandalizate la Sofia, a declarat pentru Radio Europa Liberă Bulgaria directorul "Fotofabrika", Emmy Barouh.

Pe unele dintre imaginile cu persoane distruse și rănite este pictată cu spray alb litera Z, pe care Rusia o folosește ca simbol al invaziei sale, arată Novinite.

Fotografiile sunt expuse pe bulevardul Vasil Levski din Sofia de către Fundația "Fotofabrika". Ele fac parte dintr-o manifestare care are loc pentru al nouălea an consecutiv la Sofia.

Expoziția se intitulează "Ucraina: Arhivele unei crime" și cuprinde fotografii realizate de Reuters.

"Echipa noastră a observat litera Z pe imagini vineri dimineața târziu", a declarat Emmy Barouh. Fundația a depus o plângere la departamentul de poliție responsabil.

Semnul Z este inscripționat pe 4 dintre cele 30 de fotografii din expoziție, iar descrierile altor fotografii au fost și ele deteriorate,

Semnul Z acoperă, de asemenea, textul introductiv al expoziției, care amintește că Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022 și că, potrivit UNICEF, de atunci, în fiecare secundă, un copil ucrainean a devenit refugiat.

"Fotofabrika" organizează anual expoziții foto în aer liber. Până în prezent, fundația a mai avut o singură expoziție care a fost vandalizată - una care prezintă suferința refugiaților, în 2015.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina