x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BULGARIA PARTICIPA CU TOT GUVERNUL LA REUNIUNEA CHINA-EUROPA CENTRALA SI DE EST. ROMANIA SLAB REPREZENTATA

BULGARIA PARTICIPA CU TOT GUVERNUL LA REUNIUNEA CHINA-EUROPA CENTRALA SI DE EST. ROMANIA SLAB REPREZENTATA

de Dan Constantin    |    22 Noi 2015   •   23:15

REMIERUL BOIKO BORISOV SI 7 MINISTRI FORMEAZA DELEGATIA BULGARIEI LA SUMMITUL CHINA- EUROPA CENTRALA SI DE EST.

Reuniunea , a patra de acest fel, de se desfasoara in 24-25 noiembrie la Suzhou, in Estul Chinei si la ea participa 16 tari europene care urmaresc sa isi imparta felia torului de 10 miliarde dolari rezervate de China pentru proiecte economice de cooperare .
Ungaria si Serbia au avansate discutiile pentru construirea unui tren de mare viteza intre Budapesta si Belgrad cu tehnologie chineza.
Romania are in vedere dezvoltarea, impreuna cu China a Centralei nuclearo-electrice de la Cernavoda- grupurile 3 si 4 , dar si modernizari ample in centrale pe carbune .Premierul Ciolos a anuntat ca la reuniune participa din partea Romaniei ministrul de externe Lazar Comanescu.
Initial la reuniune trebuia sa participe premierul Victor Ponta, guvernul Romaniei fiind gazda primei reuniuni China-Europa Centrala si de Est, , dar dupa demisie, nivelul de reprezentare a fost scazut
Presedintele Chinei, Xi Jinping ii va primi pe liderii celor 16 delegatii la Beijing  

×