x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria: Răpirile au devenit o modă!

Bulgaria: Răpirile au devenit o modă!

09 Noi 2009   •   00:00

Răpirile sunt "la modã" în Bulgaria şi au devenit din ce în ce mai frecvente, anunţă Anghel Antonov, un responsabil din cadrul poliţiei. "Este o activitate relativ nouă, care, din păcate, este la modă şi a devenit din ce în ce mai frecventă", afirmă Anghel Antonov.



În 2009, poliţia a anchetat 23 de răpiri, inclusiv şapte pentru care a fost cerută răscumpărare. De asemenea, au existat patru tentative de răpire, iar alte două au fost blocate de poliţie. În 2008, poliţia bulgară a anchetat zece cazuri de răpiri, precizează Antonov. Nivelul mediu al răscumpărărilor cerute este de 600.000 de euro. Poliţia cercetează în prezent cazul fiului unui om de afaceri din Praveţ (vest) răpit la 19 octombrie în Sofia. Într-un alt caz, răpitorii a două adolescente din Teteven (vest) ceruseră 17.000 de leva (8.700 de euro) pentru fiecare dintre acestea.

Poliţia a depistat şi un alt fenomen, şantajul cu răpirea. Oamenii de afaceri sunt ameninţaţi cu răpirea unui membru al familiei dacă nu oferă sume mari, cuprinse între 100.000 şi 600.000 de euro. Pentru combaterea acestui tip de infracţiuni, Guvernul a propus săptămâna trecută creşterea pedepselor pentru răpire până la 30 de ani de închisoare, comparativ cu zece ani în prezent. În cazul circumstanţelor agravante, Guvernul solicită închisoarea pe viaţă.

Un avocat cunoscut, Marin Markovski, avertizează însă că înăsprirea pedepselor va conduce la creşterea răscumpărărilor cerute.

×
Subiecte în articol: externe