x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria şi-a înăsprit sancţiunile împotriva traficanţilor de persoane

Bulgaria şi-a înăsprit sancţiunile împotriva traficanţilor de persoane

17 Sep 2015   •   20:08

Bulgaria a introdus joi noi măsuri, între care şi o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani, în încercarea de a descuraja traficanţii de persoane şi complicii lor în condiţiile în care refugiaţi şi migranţi au trecut graniţa în speranţa unei noi vieţi în Europa, relatează Reuters.

Parlamentul Bulgariei a votat amendamente la Codul Penal crescând pedeapsa pentru infracţiunile de trafic la şase până la 12 ani de închisoare, faţă de maximum trei ani cât este în prezent. Traficanţii de persoane şi complicii lor ar putea fi de asemenea amendaţi cu până la 30.000 de leva (17.400 de dolari), de trei ori mai mult faţă de suma actuală.

Circa 25.000 de persoane au aplicat pentru statutul de refugiat în Bulgaria în ultimii doi ani, conform datelor oficiale.

Mulţi sirieni şi afgani fug de conflictele din ţările lor şi se alătură altor migranţi care doresc o viaţă mai bună în Europa. Ministerul bulgar al Apărării a anunţat miercuri că va trimite mai mulţi soldaţi pentru a înăspri controalele de-a lungul frontierei cu Turcia în condiţiile în care vecinii săi sunt copleşiţi de un val de refugiaţi.

Bulgaria a luat aceste măsuri după ce sute de refugiaţi, majoritatea sirieni, şi-au petrecut noaptea în aer liber în apropiere de frontiera Turciei cu Grecia, care este de asemenea foarte aproape de graniţa bulgaro-turcă.

Sursa: Agerpres

×