x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria - UE decide la toamna

Bulgaria - UE decide la toamna

de Maria Toader    |    03 Mai 2006   •   00:00
Bulgaria - UE decide la toamna

O decizie finala din partea Bruxellesului referitoare la data aderarii Romaniei si Bulgariei s-ar putea lasa asteptata pana in toamna acestui an din cauza problemelor cu care se confrunta Bulgaria, relateaza cotidianul Financial Times. Bulgaria ar putea sa astepte un raspuns din partea oficialilor europeni privind data exacta a aderarii la Uniunea Europeana pana in ultimul moment.

AVERTIZARE. Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a spus foarte clar ca bulgarii il ingrijoreaza destul de mult la capitolele coruptie si crima organizata. Aceasta amanare a raspunsului din partea Bruxellesului cu ocazia raportului din mai poate fi o solutie a Uniunii de a continua presiunea asupra partii bulgare pentru a aduce dovezi clare ca s-a pregatit in domeniul Justitiei si a demascat marii corupti.

OPTIUNI. Unele state europene s-ar putea insa sa insiste ca bulgarii sa intre in UE in 2007, deoarece o eventuala amanare le-ar cauza probleme administrative si bugetare, subliniaza Financial Times. Bruxellesul nu se lasa totusi atat de usor convins sa deschida usile Bulgariei, pentru ca trebuie sa se asigure mai intai ca cele 15 milioane de euro care ii revin acesteia din bugetul european pe perioada 2007-2013 nu vor ajunge pe mainile mafiei. (Maria Toader)

×
Subiecte în articol: externe