x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Buzz Aldrin, al doilea om care apus piciorul pe Lună: "Ne va fi dor de un mare lider!". Politicieni şi oameni de ştiinţă evocă memoria astronautului Neil Armstrong

Buzz Aldrin, al doilea om care apus piciorul pe Lună: "Ne va fi dor de un mare lider!". Politicieni şi oameni de ştiinţă evocă memoria astronautului Neil Armstrong

26 Aug 2012   •   07:08
Buzz Aldrin, al doilea om care apus piciorul pe Lună: "Ne va fi dor de un mare lider!". Politicieni şi oameni de ştiinţă evocă memoria astronautului Neil Armstrong

Buzz Aldrin, pilotul modulului lunar Eagle si al doilea om care apus piciorul pe Luna, a declarat la vestea mortii lui Neil Armstrong ca "a fost suficient de norocos pentru a fi unul dintre acei membri ai echipajului care au zburat alaturi de remarcabilul Neil Armstrong si pe care l-au insotit in modulul lunar Eagle". El si-a exprimat tristetea ca nu poate sarbatori impreuna cu Armstrong, ca o echipa, cea de-a 50 aniversare pe care o asteptau cu nerabdare in 2019. "Cred ca intreaga comunitate spatiala va fi foarte indurerara la auzul acestei vesti - ne va fi dor de un mare lider in programul spatial", a mai spus Buzz Aldrin.

Citeste si Aselenizarea – adevar sau inscenare? Ce secret dezvaluia Neil Armstrong, in urma cu trei luni, despre teoria conspiratiei

Neil Armstrong - portretul unui erou

A murit astronautul Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna

43 de ani de la aselenizare. Neil Armstrong si Buzz Aldrin in timp ce pasesc pe suprafata Lunii (VIDEO)

Comandantul modulului pilot de pe Apollo 11, Michael Collins, a declarat ca Neil Armstrong era "cel mai bun si ii va lipsi enorm".

Directorul NASA, Charles Bolden, a declarat la randul sau ca "atat timp cat exista cartile de istorie, Neil Armstrong va fi prezent in ele, omagiat pentru ca a dus un mic prim pas al omenirii intr-o lume dincolo de a noastra'. 'Pe langa faptul ca a fost unul dintre cei mai mari exploratori ai Americii, Neil a dat dovada de gratie si modestie devenind un exemplu pentru noi toti", a spus Charles Bolden.

Si Mitt Romney, candidatul republican la presedintia SUA, si-a exprimat tristetea la auzul vestii mortii marelui astronaut. "Neil Armstrong ocupa azi un loc in galeria eroilor. Cu un curaj nemasurat si dragoste nemarginita pentru tara sa, el a pasit acolo unde omul nu pusese niciodata piciorul. Lunii ii va lipsi primul sau fiu al Pamantului", a afirmat oficialul american.

"M-am intalnit si a vorbit cu Neil Armstrong in urma cu cateva saptamani - pasiunea sa pentru spatiu, stiinta si descoperire, precum si devotamentul sau pentru America ma vor inspira toata viata", a adaugat Mitt Romney, potrivit BBC News, citat de Agerpres.

Un alt senator american, fost astronaut, Bill Nelson, a afirmat ca, in opinia sa, "Neil Armstrong a inteles ca trebuia sa ajungem mai departe de stele. Primul sau "pas urias pentru omenire" a fost facut de un om extraordinar", a adaugat senatorul.

Si John Glenn, fost senator si astronaut american, a opinat ca "Armstrong a fost dispus sa indrazneasca foarte mult pentru tara sa si a fost mandru sa faca acest lucru, cu toate acestea a ramas aceeasi persoana modesta dintotdeauna. A fost un prieten bun si nu il vom uita niciodata", a afirmat oficialul american.

Ministrul american al apararii, Leon Panetta, si-a exprimat si el "profunda tristete la auzul vestii trecerii in nefiinta a lui Neil Armstrong - unul dintre cei mai mari eroi ai Americii".

"Ne luam ramas bun de la unul dintre ai nostri. In calitate de veteran decorat al razboiului din Coreea, astronaut al NASA si primul om care a pasit pe Luna, Neil a inspirat generatii de americani sa creada ca natiunea noastra este capabila sa atinga maretia, care poate fi obtinuta numai cu determinare, perseverenta, si eforturi sustinute", a afirmat seful Pentagonului.

"Desi Neil nu se mai afla printre noi, spiritul si mostenirea sa vor dainui pentru eternitate", a spus in incheiere Leon Panetta.


×