x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ca`n filme: Un programator a fost răpit şi obligat să spargă conturile unor bănci

Ca`n filme: Un programator a fost răpit şi obligat să spargă conturile unor bănci

18 Dec 2010   •   14:57

Programatorul a fost răpit chiar de către fostul său coleg de celulă, pe care l-a cunoscut în timp ce-şi ispăşea pedeapsa pentru fraudă informatică. "După ce au fost eliberaţi în 2010, suspectul şi-a amintit de fostul său coleg de celulă - programatorul - şi s-a hotărât să utilizeze cunoştinţele acestuia în avantajul său", a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Răpirea tânărului informatician şi obligarea acestuia să spargă conturile unor bănci au fost cele două posibilităţi prin care agresorul, în vârstă de 42 de ani, intenţiona să să îmbogăţească.

Împreună cu alţi doi complici, agresorul a mers să-şi viziteze prietenul în Barnaul. Cei trei au folosit pretextul unui computer stricat şi l-au convins pe programator să meargă cu ei, l-au urcat într-o maşină şi l-au dus într-o casă dintr-un sat din regiune.

Ajunşi acolo, răpitorii l-au legat pe prizonier de un calorifer şi l-au obligat să spargă conturile unor bănci şi să transfere banii în conturile lor.

După ce tânărul a refuzat, agresorii s-au gândit la un alt plan şi au sunat-o pe prietena acestuia căreia i-au cerut o răscumpărare de 1,5 milioane de ruble.

Într-un din nopţi însă, după ce agresorii au consumat alcool şi au adormit, victima a reuşit să scape şi a fugit la o secţie de poliţie, unde a povestit ce i s-a întâmplat.

Poliţiştii au mers imediat la casa indicată de tânăr şi unde acesta fusese ţinut ostatic şi i-a arestat pe agresori. Aceştia au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare.

×