x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cadavre, găsite după ce șase schiori au dispărut lângă Matterhorn în Alpii elvețieni

Cadavre, găsite după ce șase schiori au dispărut lângă Matterhorn în Alpii elvețieni

de Redacția Jurnalul    |    11 Mar 2024   •   14:00
Cadavre, găsite după ce șase schiori au dispărut lângă Matterhorn în Alpii elvețieni
Sursa foto: Facebook

O uriașă operațiune de căutare și salvare s-a desfășurat în Alpii elvețieni, după ce șase schiori au dispărut. Au fost găsite însă cinci cadavre, iar poliția a declarat că salvatorii încă mai caută a șasea persoană. Cele cinci cadavre au fost găsite în zona muntelui Tête Blanche, potrivit Sky News.

Salvatorii au găsit cinci cadavre după ce șase schiori au dispărut în timpul unor condiții meteorologice dificile în Alpii elvețieni.

Poliția din cantonul Valais a declarat că cele cinci cadavre au fost găsite în zona muntelui Tête Blanche, unde schiorii au dispărut sâmbătă.

Cinci dintre ei au fost găsiți morți de o echipă de trei salvatori și un ofițer de poliție, duminică, la 21:20, ora locală.

Poliția a spus că a șasea persoană este încă dispărută, adăugând: „Căutările pentru a-l găsi sunt în desfășurare”.

Cei șase schiori - dintre care cinci sunt membri ai aceleiași familii - au pornit sâmbătă într-un tur de schi din orașul alpin Zermatt, Elveția. Nu a fost confirmat dacă cei găsiți morți erau membri ai aceleiași familii.

Poliția a declarat că cele șase persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 58 de ani, au mers pe poteca Zermatt-Arolla în apropierea muntelui Matterhorn, care se întinde pe granița Elveția-Italia.

Autoritățile au adăugat că o furtună în sudul Alpilor și riscul de avalanșă au împiedicat elicopterele și salvatorii să se apropie de zonă.

Zermatt este o stațiune populară renumită pentru schi, în timp ce Matterhorn este unul dintre cei mai cunoscuți munți din Alpi, având o înălțime de 4.478 metri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: schiori cadavre