x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cadavrele plastifiate ale unor deţinuţi chinezi, expuse în Marea Britanie

Cadavrele plastifiate ale unor deţinuţi chinezi, expuse în Marea Britanie

11 Ian 2010   •   00:00
Cadavrele plastifiate ale unor deţinuţi chinezi, expuse în Marea Britanie

O expoziţie macabră a fost închisă în Marea Britanie, după ce organizatorii ar fi expus cadavrele plastifiate ale unor prizonieri chinezi executaţi. Fapta a fost scoasă la iveală de un activist pentru drepturile omului, David Nicholl.



Organizatorii evenimentului susţin că Nicholl minte şi că trupurile provin de la persoane care au murit din cauze naturale şi care au fost de acord sa-şi doneze corpul pentru cercetarea medicală, arată Daily Mail, citat de antena3.ro.

Pe de cealaltă parte, David Nicholl îi acuză pe organizatorii expoziţiei macabre că banii pe care îi percep la intrare sunt "pătaţi cu sânge". "Organizatorii nu au putut să demonstreze că toate cadavrele expuse nu provin de la deţinuţi chinezi. În aceste condiţii, cred că autorităţile ar trebui să investigheze situaţia".

Sâmbătă seara, organizaţia caritabila British Liver Trust a retras autorizaţia pe care o acordase expoziţiei, aceasta fiind închisă. Directorul Alison Rogers a declarat că organizatorii nu au putut să demonstreze că trupurile nu au aparţinut victimelor unor execuţii sau torturi.

Compania care a organizat expoziţia, Premier Exhibitions, a fost implicată într-un scandal la mijlocul anilor 1990, după ce a plătit 15 milioane de lire sterline în schimbul unor cadavre umane din China.

×
Subiecte în articol: externe