x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cadavrul asasinului de la Toulouse a fost îngropat într-un cimitir de la periferia oraşului francez

Cadavrul asasinului de la Toulouse a fost îngropat într-un cimitir de la periferia oraşului francez

29 Mar 2012   •   16:21
Cadavrul asasinului de la Toulouse a fost îngropat într-un cimitir de la periferia oraşului francez

Corpul neinsufletit al lui Mohamed Merah, cel care a ucis sapte oameni in Toulouse, saptamana trecuta, fiind la randul sau ucis de politisti, a fost ingropat joi seara, primarul orasului din sudul Frantei, Pierre Cohen cedand finalmente presiunilor facute de presedintia franceza.

Mohamed Merah a ucis trei militari, un rabin si trei elevi ai unei scoli evreiesti din Toulouse, pana sa fie prins si ucis intr-o confruntare cu politia franceza.

Trupul barbatului urma sa fie trimis, azi dimineata, in Algeria, la solicitarea tatalui sau, care urma sa-l ingroape intr-un cimitir din orasul Medea.

Sicriul acestuia a fost insa oprit inainte de imbarcare, la aeroportul din Toulouse, pentru ca autoritatile din Algeria au refuzat sa-l primeasca, invocand "ratiuni care tin de ordinea publica".

Mama lui Mohamed Merah, impreuna cu consulul Algeriei la Toulouse, Abdallah Zekri au incercat atunci sa ingroape trupul in cimitirul musulman din oras, insa solicitarea lor a fost refuzata de primarul Pierre Cohen.

"Dupa refuzul de ultim minut al Algeriei de a primi trupul lui Mohamed Merah, Pierre Cohen considera ca inmormantarea acestuia pe teritoriul orasului Toulouse este neavenita", se arata intr-un comunicat al primariei.

Decizia primarului l-a nemultumit, insa, pe presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, care a cerut ca problema sa se rezolve cat mai repede.

"Sa fie ingropat imediat, nu trebuie sa cream o dezbatere legata de acest subiect", a cerut presedintele.

×
Subiecte în articol: mohamed merah