x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cadavrul unei alpinistei americane, găsit la poalele unui vârf din Nepal

Cadavrul unei alpinistei americane, găsit la poalele unui vârf din Nepal

29 Sep 2022   •   11:40
Cadavrul unei alpinistei americane, găsit la poalele unui vârf din Nepal

Trupul neînsuflețit al alpinistei americane Hilaree Nelson a fost găsit, miercuri, în apropierea unui vârf montan de 8.138 de metri din Nepal, unde aceasta dispăruse la începutul săptămânii.

Nelson, în vârstă de 49 de ani, a fost surprinsă de pe Manaslu, al optulea cel mai înalt munte din lume, de o mică avalanșă luni dimineață, ora Nepalului, în timp ce ea și partenerul ei, Jim Morrison, coborau cu schiurile de pe vârf, relatează Reuters.

„Ea a fost surprinsă și a căzut, fiind purtată pe o pantă îngustă de zăpadă pe partea sudică (opusă traseului de ascensiune) a muntelui", a declarat Morrison.

Echipele de căutare și salvare nu au reușit să găsească trupul lui Nelson până miercuri, când Morrison și un sherpa au fost transportați cu avionul într-un loc situat la 22.000 de metri mai sus pe munte.

„Sunt în Kathmandu cu ea și cu spiritul ei", a spus Morrison într-o postare pe Instagram. „Pierderea mea este de nedescris și mă concentrez pe copiii ei și pe pașii lor înainte".

Nelson, care a crescut în Seattle, era considerată una dintre cele mai bune schioare alpinistă din lume. În momentul morții sale, ea locuia în Telluride, Colorado, împreună cu cei doi fii ai săi.

„Astăzi ne-am pierdut eroul, mentorul și prietenul nostru", a scris The North Face într-o postare pe Twitter.

„Hilaree Nelson a avut un spirit la fel de mare ca și locurile în care ne-a condus".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: moarte pe munte