x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cadou pentru Biden și Congres: Zelenski aduce în SUA un steag ucrainean semnat de soldați!

Cadou pentru Biden și Congres: Zelenski aduce în SUA un steag ucrainean semnat de soldați!

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2022   •   11:22
Cadou pentru Biden și Congres: Zelenski aduce în SUA un steag ucrainean semnat de soldați!
Sursa foto: Hepta

Un soldat ucrainean i-a prezentat marți președintelui Volodimir Zelenski un steag semnat de trupele de pe front, drept cadou pentru președintele Joe Biden și Congresul SUA, în semn de mulțumire pentru armele care le-au fost trimise, scrie CNN.

Soldatul fără nume a fost văzut într-o înregistrare video înmânându-i steagul lui Zelensky în orașul Bakhmut și spunând că este un cadou "pentru frații noștri din SUA. Vă rugăm să le transmiteți: vă mulțumim!".

"Băieții mi-au dat minunatul nostru steag cu semnăturile lor scrise pe el pentru a-l înmâna", a declarat Zelenski reporterilor care călătoreau cu el. "Situația noastră este grea. Inamicul își mărește numărul de trupe, dar băieții noștri sunt mai curajoși. Avem nevoie de arme mai puternice. Vom transmite recunoștința băieților noștri Congresului și președintelui SUA pentru sprijinul lor, dar acesta nu este suficient."

Vizita lui Zelenski pe linia frontului din estul Ucrainei a avut loc cu o zi înainte ca acesta să plece într-o vizită surpriză la Washington, unde Biden este așteptat să anunțe că va trimite Ucrainei asistență suplimentară de securitate în valoare de aproape 2 miliarde de dolari, inclusiv sistem de apărare aeriană Patriot.

Cei doi vor convoca o conferință de presă la Casa Albă înainte ca Zelensky să se adreseze membrilor Congresului la Capitoliu, la o oră de maximă audiență.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Joe Biden