x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câinii care îl păzeau pe prinţul William în armată, eutanasiaţi după ce acesta a renunţat la serviciul militar

Câinii care îl păzeau pe prinţul William în armată, eutanasiaţi după ce acesta a renunţat la serviciul militar

18 Sep 2013   •   09:57
Câinii care îl păzeau pe prinţul William în armată, eutanasiaţi după ce acesta a renunţat la serviciul militar

Doi câini militari care îl păzeau pe prinţul William, cât timp a făcut parte din armata Marii Britanii, au fost eutanasiaţi la scurt timp după ce acesta a renunţat la serviciul militar.

Blade, un ciobănesc german şi Brus, un ciobănesc belgian făceau parte din unitatea militară în care prinţul William activa ca pilot de elicopter, având misiunea de a proteja soldaţii.

După ce prinţul a renunţat la serviciul militar, la începutul acestei luni, câinii au fost eutanasiaţi.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că nu există nicio legătură între demisia prinţului şi eutanasierea câinilor.

"Misiunea câinilor nu era aceea de a-l proteja pe William, ei făceau parte dintr-un pachet mai larg de securitate a acelei baze militare. Este adevărat că acei câini au fost eutanasiaţi. Unul dintre ei îşi terminase ciclul de lucru, iar celălalt avea probleme de comportament şi nu era apt pentru a fi relocat".

Purtătorul de cuvânt a adăugat că eutanasierea este o metodă la care se apelează doar în ultimă instanţă, practica uzuală fiind aceea de a da câinii spre adopţie.

"Din păcate câinii nu puteau fi adoptaţi şi nu aveam alte alternative. Erau prea agresivi pentru a sta în casa cuiva".

William este un cunoscut iubitor de câini. De altfel, cockerul spaniel al prinţului a fost cel care a ales numele copilului acestuia. William şi soţia lui, Kate, au aşezat pe podea mai multe bileţele, fiecare cu câte un nume, Lupo, câinele lor, fiind cel care a ales varianta George, punând laba pe bileţelul care conţinea acest nume. 

×
Subiecte în articol: prinţul william eutanasiere caini