x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi negocieri pentru un armistițiu în Gaza. Delegațiile Israel și Hamas se întâlnesc la Cairo

Noi negocieri pentru un armistițiu în Gaza. Delegațiile Israel și Hamas se întâlnesc la Cairo

de Redacția Jurnalul    |    03 Mar 2024   •   09:40
Noi negocieri pentru un armistițiu în Gaza. Delegațiile Israel și Hamas se întâlnesc la Cairo
Sursa foto: Hepta

Se așteaptă ca mediatorii să se reunească din nou la Cairo, duminică, și să caute o formulă acceptabilă pentru Israel și Hamas de încetare a focului în Gaza, au declarat surse citate de Reuters.

Delegațiile din partea Israelului și din partea Hamas ar urma să sosească duminică la Cairo, au declarat două surse de securitate egiptene, deși o altă sursă informată cu privire la discuții a declarat că Israelul nu va trimite o delegație până când nu va primi o listă completă a ostaticilor care sunt încă în viață.

Speranțele pentru o încetare a focului au crescut săptămâna trecută, după o rundă anterioară de discuții mediate de Qatar și Egipt la Doha.

Un oficial american de rang înalt a declarat sâmbătă că a fost stabilit cadrul pentru o pauză de șase săptămâni a luptelor, cu acordul Israelului, și că acum depinde de acordul Hamas de a elibera ostaticii pe care îi deține în Gaza de la atacurile sale asupra sudului Israelului din 7 octombrie.

„Calea către o încetare a focului în acest moment, literalmente la această oră, este simplă. Și există un acord pe masă. Există un acord-cadru. Israelienii l-au acceptat mai mult sau mai puțin”, a declarat oficialul reporterilor. „În acest moment, responsabilitatea este în sarcina Hamas”.

Biden a declarat că speră că o încetare a focului va fi în vigoare până la Ramadan, care începe pe 10 martie.

Biden și alți lideri mondiali se află sub o presiune tot mai mare pentru a ușura situația tot mai disperată a palestinienilor după cinci luni de război și blocada israeliană din Gaza. Organizația Națiunilor Unite spune că un sfert din populație - 576.000 de persoane - este la un pas de foamete.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: armistitiu cairo negocieri gaza