x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Călătorii - Italia, pe lista cu avertismente

Călătorii - Italia, pe lista cu avertismente

de Irina Cristea    |    14 Noi 2007   •   00:00
Călătorii - Italia, pe lista cu avertismente
Sursa foto: VICTOR STROE/

Ministerul Afacerilor Externe a inclus Italia pe "lista galbenă" a ţărilor pentru care cetăţenii romăni au parte de atenţionări de călătorie, alături de Bulgaria, Iran, Costa Rica şi Mexic.



Ministerul Afacerilor Externe a inclus Italia pe "lista galbenă" a ţărilor pentru care cetăţenii romăni au parte de atenţionări de călătorie.

Grupului format din Bulgaria, Costa Rica, Iran şi Mexic i s-a alăturat şi Italia. Este vorba despre state pentru care Ministerul romăn al Afacerilor Externe (MAE) a emis, pe site-ul său, avertismente adresate romănilor care le aleg drept destinaţie, fie ea turistică, de afaceri sau de studiu.

DECRETUL. In ceea ce priveşte Italia, sfaturile de călătorie fac referire la decretul-lege privind expulzările, adoptat recent de autorităţile de la Roma.

Pe site se arată că cetăţenii romăni aflaţi in situaţia de a fi expulzaţi in baza decretului trebuie să ştie că "măsura de indepărtare este notificată interesatului şi conţine modalităţile de atac şi durata interzicerii de reintrare pe teritoriul naţional, care nu poate fi mai mare de 3 ani" şi că "măsura de indepărtare precizează termenul stabilit pentru părăsirea teritoriului naţional, care nu poate fi mai mic de o lună de la data notificării, cu excepţia cazurilor de urgenţă dovedită", menţionează MAE. Ministerul aminteşte şi că cei vizaţi pot depune recurs la decizie.

×
Subiecte în articol: externe