x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Călătorii suborbitale... cu Penny Markt

Călătorii suborbitale... cu Penny Markt

de Anca Aldea    |    22 Oct 2009   •   00:00

Lanţul de supermarketuri Penny Markt din Austria a scos la vânzare... bilete pentru călătorii spaţiale. Toţi cei interesaţi pot achita suma de 210.000 de euro, dar vor avea de aşteptat cel puţin trei ani până să-şi vadă visul cu ochii, anunţă pagina de internet a cotidianului german Der Spiegel, citând agenţia France Presse.

Oferta este pe bune, spune un reprezentant al grupului german REWE, proprietarul lanţului Penny Markt. REWE a încheiat în acest sens un parteneriat cu Rocketplane Global, o companie din Oklahoma (SUA), iar oferta este mai mult decât atrăgătoare, dat fiind că ultimul turist în spaţiu a plătit aproximativ 35 de milioane de dolari pentru a ajunge pe Staţia Spaţia Internaţională. Responsabilii magazinului îi informează totuşi pe potenţialii clienţi că dacă suferă de claustrofobie, de rău de călătorie sau de astm ar trebui să rămână acasă.

Pachetul oferit de REWE şi Rocketplane Global include o călătorie dus-întos la clasa business până la locul lansării, cursuri de pregătire, precum şi o petrecere după revenirea la sol din "misiunea" suborbitală. Călătoria propriu-zisă durează aproximativ 90 de minute - un avion de şase locuri, echipat cu două motoare turbojet şi cu un motor de rachetă se va ridica la o altitudine de aproximativ 100 de kilometri, se arată pe site-ul Rocketplane Global (http://www.rocketplane.com/).

×
Subiecte în articol: externe