x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camere ascunse în sălile de naştere ale unui spital de femei din California

Camere ascunse în sălile de naştere ale unui spital de femei din California

03 Apr 2019   •   17:11
Camere ascunse în sălile de naştere ale unui spital de femei din California

Un spital de femei din California a folosit camere ascunse care au înregistrat aproximativ 1.800 de paciente fără acordul lor, potrivit unui proces deschis împotriva spitalului, transmite CNN.

Înregistrările au fost făcute în sălile de naştere de la Centrul pentru Femei din cadrul Sharp Grossmont Hospital din La Mesa, California, pe o perioadă mai mare de 11 luni, începând cu vara anului 2012.

Imaginile înregistrate surprind femei aflate pe masa de operaţie, naşteri naturale, cât şi prin cezariană, dar şi cadre cu nou-născuţi. Potrivit procesului deschis săptămâna trecută, părţile intime ale femeilor şi feţele au fost vizibile în mai multe rânduri.

“Este una dintre cele mai mari încălcări ale vieţii private.”, a spus avocata Allison Goddard, care reprezintă peste 80 de femei care au fost filmate. Goddard a spus că a obţinut cinci filmări şi a solicitat accesul la alte 100.

Înregistrările erau stocate pe mai multe calculatoare, unele dintre ele care nu necesitau nicio parolă pentru accesare. Potrivit procesului, spitalul “a distrus cel puţin jumătate dintre înregistrări”.

Femeile afectate solicită despăgubiri financiare din partea spitalului.

Oficialii spitalului au afirmat că au plasat camere ascunse pentru a prinde un hoţ, după ce au observat că dispăreau medicamente din sălile de operaţii.  

„Cele trei camere au fost instalate și folosite pentru siguranța pacienților, pentru a identifica persoana sau persoanele care au luat medicamente din săli fără acord. Chiar dacă aceste camere ar fi trebuit să îi filmeze doar pe cei care iau medicamentele din sala de operație, în imagini sunt vizibili atât medicii, cât și pacienții.”

×