x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camerista lui Strauss-Kahn stă într-un apartament pentru bolnavii de SIDA.

Camerista lui Strauss-Kahn stă într-un apartament pentru bolnavii de SIDA.

de Marina Constantinoiu    |    18 Mai 2011   •   13:19

Tabloidul american New York Post arunca o bomba in scandalul Dominique Strauss-Kahn versus camerista hotelului Sofitel din New York, care-l acuza de tentativa de viol. Potrivit jurnalistilor de la cotidianul american, Strauss-Kahn, care asteapta decizia justitiei americane in ceea ce-l priveste, ar avea mai multe motive de teama decat cele legate de posibila sa condamnare la ani grei de inchisoare. Ei sustin ca presupusa sa victima ar locui intr-un apartament din Bronx inchiriat exclusiv adultilor infectati cu virusul HIV, care provoaca SIDA sau cei prezentand deja simptomele bolii.

Potrivit acestora, camerista de la hotelul Sofitel din New York unde seful Fondului Monetar International (FMI) a avut inchiriat un apartament si unde s-ar fi petrecut tentativa de viol de care este acuzat, locuieste din luna ianuarie intr-un apartament social din zona High Bridge, impreuna cu fiica sa adolescenta, in varsta de 15 ani. Anterior, cele doua ar fi locuit intr-un alt apartament din Bronx, inchiriat tot de Harlem Community AIDS United, exclusiv pentru adultii infectati cu virusul HIV si familiile lor.

Tabloidul american nu a reusit sa afle daca femeia in varsta de 32 de ani sufera de SIDA sau este infectata cu HIV, din cauza legislatiei care impune confidentialitatea asupra datelor medicale ale pacientilor. Un lucrator din cadrul Harlem United a declarat ca, pentru a primi locuinta in acest complex, cel putin un adult din apartament trebuie sa fie HIV - pozitiv sau sa aiba SIDA, pentru a primi locuinta. Un adult cu un copil infectat cu HIV sau bolnav de SIDA nu este eligibil, a precizat sursa citata. "Apartamentul nu este inchiriat pe numele ei. Harlem (Community AIDS) United plaseaza beneficiarii in cladirea noastra", a declarat un angajat al managerului proprietatii, Chaim Gross, din Brooklyn.

Camerista a locuit, anterior, intr-un alt apartament din High Bridge inchiriat de Harlem United. Ea s-a mutat impreuna cu copilul in 2008. Potrivit agentiei, nu este neobisnuit ca persoanele cu HIV/SIDA sa se mute. Avocatul acesteia, Jeffrey Shapiro, si un prieten apropiat familiei, au declarat ca tanara este vaduva si locuieste singura cu fiica sa. Potrivit documentelor publice, ea este singurul adult care locuieste in acest apartament, la fel ca si in cel dinainte. Vecinii au confirmat acest lucru, potrivit cotidianului.

Cititi toate informatiile despre scandalul sexual in care este implicat seful FMI, Dominique Strauss-Khan

×