x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cameron cere prelungirea sesiunii parlamentare, pentru a discuta despre interceptările ilegale

Cameron cere prelungirea sesiunii parlamentare, pentru a discuta despre interceptările ilegale

de Marina Constantinoiu    |    18 Iul 2011   •   13:23
Cameron cere prelungirea sesiunii parlamentare, pentru a discuta despre interceptările ilegale

Premierul britanic, David Cameron, a cerut intr-o conferinta de presa, la Pretoria, prelungirea sesiunii parlamentare britanice cu o zi, miercuri, pentru a putea vorbi despre scandalul interceptarilor telefonice la intoarcerea sa din Africa, relateaza AFP.

"Cer Parlamentului sa isi continue activitatea si miercuri, sa pot face o declaratie, sa informez Camera despre ultimele evolutii ale anchetei si sa raspund intrebarilor cu privire la ceea ce s-a anuntat astazi", a declarat David Cameron.

Premierul, care efectueaza o vizita de doua zile in Africa de Sud si Nigeria, a vorbit despre scandalul interceptarilor telefonice de catre jurnalistii tabloidului News of the World.

El a raspuns la afirmatiile sefului politiei britanice, Paul Stephenson, care l-a vizat in mod indirect, stabilind o paralela intre legaturile dintre politie si Neil Wallis, un fost adjunct al redactorului-sef de la News of the World, pe de o parte, si relatia dintre Cameron si Andy Coulson, un fost angajat al tabloidului, angajat ca director de comunicare al premierului, in mai 2007. "Situatia in serviciile de politie este sensibil diferita fata de situatia de la Guvern, in special pentru ca problemele de care se ocupa politia au un impact direct atat asupra increderii populatiei in ancheta politiei impotriva News of the World, cat si in politie-insasi", a raspuns Cameron, atunci cand a fost intrebat despre aceasta paralela.

×