x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cameron: Este un mare pas înainte dacă Damascul plasează armele chimice sub control internaţional

Cameron: Este un mare pas înainte dacă Damascul plasează armele chimice sub control internaţional

09 Sep 2013   •   20:34
Cameron: Este un mare pas înainte dacă Damascul plasează armele chimice sub control internaţional

Premierul britanic, David Cameron, a apreciat luni că propunerea pe care Rusia a făcut-o Siriei de a-şi plasa sub control internaţional arsenalul chimic este "deosebit de binevenită" dacă nu este o "tactică de diversiune".

"Dacă Siria şi-ar scoate din uz armele chimice, sub supervizarea internaţională, în mod clar ar fi un mare pas înainte şi asta ar trebui încurajat", a spus Cameron, în faţa deputaţilor britanic.

În legătură cu oferta rusă, el a declarat : "Dacă aşa stau lucrurile, ar fi deosebit de binevenit. Cred totuşi că trebuie să fim atenţi să nu fie o tactică de diversiune pentru a discuta de altceva decât de problema aflată pe masă. Dar dacă este o propunere adevărată, ea trebuie examinată cu adevărat", a spus Cameron.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a cerut luni Siriei să îşi plaseze sub control internaţional arsenalul chimic.

Întrebat ce ar putea face Siria pentru a evita o intervenţie militară, secretarul de stat american, John Kerry, a vorbit luni dimineaţa de ipoteza unei predări a armelor chimice. Totuşi, responsabilul american a estimat ca improbabilă o astfel de situaţie.

×
Subiecte în articol: atac siria arme chimice