x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada: Iranul si Siria, state care sustin terorismul

Canada: Iranul si Siria, state care sustin terorismul

de Mediafax    |    08 Sep 2012   •   07:39
Canada: Iranul si Siria, state care sustin terorismul

Canada a anuntat ca a inscris, vineri, nu numai Iranul, ci si Siria pe lista entitatilor "care sustin terorismul", relateaza AFP. Aceasta precizare a fost facuta de Ministerul canadian de Externe la cateva ore dupa anuntul privind suspendarea relatiilor diplomatice cu Iranul, expulzarea tuturor diplomatilor iranieni aflati in post la Ottawa si inscrierea Republicii islamice Iran pe lista respectiva.

"Canada este hotarata sa lupte impotriva terorismului international si sa oblige responsabilii de acte teroriste si pe cei care ii sustin sa raspunda pentru actele lor", a declarat seful diplomatiei canadiene John Baird, intr-un comunicat.

Legea canadiana privind "justitia pentru victimele actelor de terorism" le permite acestora din urma sa "actioneze in justitie responsabilii de acte teroriste si pe cei care ii sustin, inclusiv statele straine inscrise pe lista intocmita de Guvern, pentru pierderile si pagubele suferite in urma unui act terorist, indiferent unde in lume", se mai arata in comunicat.

×