x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada îşi închide ambasada de la Kiev

Canada îşi închide ambasada de la Kiev

19 Feb 2014   •   20:50

Canada a anunţat miercuri că ambasada sa de la Kiev va rămâne închisă din motive de securitate, într-un moment în care confruntările dintre poliţişti şi manifestanţi s-au soldat cu moartea a 26 de persoane, relatează AFP.

“Urmărim cu atenţie desfăşurarea evenimentelor şi luăm măsurile potrivite” pentru personalul nostru şi misiunile noastre diplomatice, a declarat Adam Hodge, purtător de cuvânt al ministrului de Externe John Baird.

Ministrul Baird, care s-a declarat consternat de recrudescenţa violenţei la Kiev a anunţat marţi un ajutor suplimentar în vederea furnizării de îngrijiri medicale activiştilor ucraineni.

Canada, care găzduieşte o importantă diaspora ucraineană, a cerut ca o soluţie politică să concretizeze aspiraţiile democratice ale poporului ucrainean.

“Cerem Guvernului ucrainean să colaboreze cu opoziţia şi manifestanţii pentru a răspunde la solicitările lor legitime în favoarea unei democraţii adevărate”, a declarat John Baird, care la finele lui 2013 a apărut alături de manifestanţii din Piaţa Independenţei din Kiev.

“Ambasada a fost închisă marţi, când manifestanţii au pătruns în holul de la intrarea” misiunii diplomatice canadiene de la Kiev şi va rămâne închisă până la noi ordine, a explicat Adam Hodge.

×
Subiecte în articol: manifestatii ucraina