x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada: Justin Trudeau va candida pentru un nou mandat

Canada: Justin Trudeau va candida pentru un nou mandat

20 Aug 2018   •   07:31
Canada: Justin Trudeau va candida pentru un nou mandat

Premierul canadian, Justin Trudeau, va fi oficial candidat la propria succesiune cu prilejul următoarelor alegeri legislative din toamna lui 2019.

 

Justin Trudeau a fost învestit oficial duminică de Partidul Liberal, în cirscumscripţia sa Papineau (centrul oraşului Montreal), fief liberal al cărui deputat este din 2008. El a fost reales în 2011 şi 2015. 

În cursul unui discurs în faţa membrilor partidului său la Montreal, unde participase la un marş al diversităţii, Justin Trudeau a reafirmat dorinţa sa de a practica o "politică pozitivă". 

"Credinţa mea în politica pozitivă nu s-a schimbat", a explicat el. "Sunt profund convins că, în pofida polarizării la care asistăm în lume, a populismului, a politicii fricii şi divizării, să rămâi pozitiv, să aduni oamenii, să cauţi mijloacele de a insista asupra valorilor noastre comune dincolo de diferenţele dintre noi reprezintă singurul mijloc de clădi o ţară mai puternică, o lume mai puternică", a subliniat premierul canadian. 

Liderul Partidului Liberal a promis printre altele să reducă diferenţa dintre sărăci şi bogaţi şi să ridice nivelul de trai al populaţiilor autohtone. La jumătatea lui iulie, Justin Trudeau a făcut o remaniere a cabinetului pentru a-i relansa în cursă pe liberali, urmaţi îndeaproape de opoziţia conservatoare în sondaje, la aproximativ un an de viitoarele alegeri parlamentare, prevăzute în toamna lui 2019. AGERPRES

×
Subiecte în articol: canada justin trudeau mandat premier