x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada: Suspectul pentru înjunghiere mai multor persoane a murit după ce a fost arestat

Canada: Suspectul pentru înjunghiere mai multor persoane a murit după ce a fost arestat

08 Sep 2022   •   08:00
Canada: Suspectul pentru înjunghiere mai multor persoane a murit după ce a fost arestat

 Myles Sanderson, suspectul în cazul atacului din Canada soldat cu 10 morți și alți 18 răniți, a murit după ce a fost capturat de poliție, potrivit autorităților citate de BBC.

Poliția a declarat că Sanderson, în vârstă de 32 de ani, a fost reținut miercuri după-amiază pe o autostradă din provincia Saskatchewan, după o urmărire în viteză.

Imagini de la fața locului au arătat un SUV alb ieșit de pe șosea și înconjurat de mașini de poliție în apropiere de orașul Rosthern.

Zece victime rămân în spital, dintre care trei în stare critică.

"În această seară, provincia noastră respiră un suspin colectiv de ușurare", a declarat miercuri seară, într-o conferință de presă, comisarul adjunct Rhonda Blackmore. Ea a precizat că poliția a primit un raport mai devreme în cursul zilei în care Sanderson a furat un vehicul din fața unei proprietăți. Proprietarul casei nu a fost rănit în timpul furtului.

La scurt timp după arestare, Sanderson a fost dus la un spital din Saskatoon, unde a fost declarat mort, a adăugat ea, fără a oferi mai multe detalii, precizând că va trebui să se stabilească cauza morții în urma unei autopsii.

Un oficial anonim a declarat anterior presei locale că Sanderson a murit din cauza rănilor pe care și le-a provocat.

Sanderson fusese acuzat de crimă de gradul întâi, tentativă de crimă și intrare prin efracție.

Fratele său, Damien Sanderson, a fost, de asemenea, acuzat că a jucat un rol în atacurile de duminică din zona izolată. Luni, poliția i-a găsit cadavrul și acum investighează dacă fratele său l-a ucis.

Anterior, miercuri, părinții fraților au făcut apel la fiul lor supraviețuitor să se predea.

"Vreau să îmi cer scuze pentru fiul meu, pentru fiii mei", a declarat mama lor într-un interviu acordat CBC News. "Nu știm întreaga poveste, dar vreau să îmi cer scuze tuturor celor care au fost răniți și afectați de această situație teribilă".

Poliția nu a dezvăluit deocamdată niciun motiv pentru atac.

Comisia de eliberare condiționată din Canada a declarat marți că va revizui motivul pentru care Myles Sanderson a fost eliberat mai devreme din închisoare, în timp ce ispășea o pedeapsă de patru ani pentru mai multe infracțiuni violente.

În februarie, comisia a declarat că acesta "nu ar prezenta un risc nejustificat" și că eliberarea sa ar "contribui la protecția societății" prin facilitarea reabilitării sale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: crima canada