x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada va adopta măsuri de prevenire a atacurilor cu arme de foc

Canada va adopta măsuri de prevenire a atacurilor cu arme de foc

08 Mar 2018   •   06:51
Canada va adopta măsuri de prevenire a atacurilor cu arme de foc

Guvernul canadian pregateste măsuri pentru a împiedica violenţele comise cu arme de foc şi, totodată, pentru a întări lupta împotriva grupurilor criminale. Ministrul securităţii publice, Ralph Goodale, s-a declarat determinat sa "puna capăt flagelului pe care îl reprezintă violenţa legată de armele de foc".

 

Armele de foc sunt la originea a peste o treime din crimele comise în Canada, aceasta sporind cu 40% în 2016, potrivit celor mai recente date ale Institutului canadian de statistică. Această creştere se explică prin recrudescenţa morţilor în războiul dintre grupările rivale din cartierele cele mai defavorizate ale celor două mari metropole Toronto şi Vancouver, oraş unde drogurile fac ravagii.

"Rata globală a criminalităţii în Canada este cu mult inferioară celei din urmă cu câteva decenii, dar omuciderile, crimele comise cu arme de foc şi activităţile grupurilor infracţionale au crescut continuu", a afirmat Goodale. "Numărul omuciderilor comise cu arme de foc aproape s-a dublat în ultimii patru ani şi peste jumătate dintre acestea au legătură cu grupurile criminale", a mai spus demnitarul canadian.

Guvernul federal a convocat miercuri la Ottawa responsabilii pe probleme de securitate din provinciile canadiene şi poliţia pentru o conferinţă naţională. După cum a subliniat Ralph Goodale, autorităţile au încercat să identifice "cele mai bune practici pentru a combate violenţa legată de armele de foc şi grupările criminale".

Înainte de adoptarea "măsurilor împotriva armelor de foc" şi "activităţilor criminale", guvernul va debloca 327,6 milioane de dolari canadieni (205 milioane de euro) pentru o perioadă de cinci ani. AGERPRES

×