x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cancelarul german, acuză: Autorii crimelor asupra civililor din Bucea sunt vinovați de crime de război!

Cancelarul german, acuză: Autorii crimelor asupra civililor din Bucea sunt vinovați de crime de război!

09 Apr 2022   •   14:15
Cancelarul german, acuză: Autorii crimelor asupra civililor din Bucea sunt vinovați de crime de război!
Sursa foto: Agerpres

Autorii crimelor împotriva civililor din orașul ucrainean Bucea sunt vinovați de crime de război și trebuie trași la răspundere, a declarat sâmbătă cancelarul german Olaf Scholz.

„Este ceva ce nu putem uita", a declarat Scholz, referindu-se la moartea civililor în orașul situat la nord-vest de Kiev.

„Nu putem trece cu vederea că aceasta este o crimă. Acestea sunt crime de război pe care nu le vom accepta... cei care au făcut acest lucru trebuie să fie trași la răspundere." - a adăugat acesta, potrivit Reuters.

Vorbind la un miting înaintea alegerilor de stat din landul nordic Schleswig-Holstein, Scholz a declarat că Germania va continua să furnizeze Ucrainei arme defensive pentru a transmite mesajul că se angajează să protejeze suveranitatea statelor europene.

"Frontierele europene trebuie să rămână neatinse", a afirmat acesta.

Mai devreme, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declara că forțele rusești par să fi comis crime de război prin faptul că au vizat civili în Bucea, însă avocații sunt cei care trebuie să investigheze presupusele incidente.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz