x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doctor bolnav de cancer, vindecat de chiar medicamentul la a cărui dezvoltare a contribuit

Doctor bolnav de cancer, vindecat de chiar medicamentul la a cărui dezvoltare a contribuit

13 Feb 2013   •   17:06
Doctor bolnav de cancer, vindecat de chiar medicamentul la a cărui dezvoltare a contribuit

Hayley Farmer, o doctoriţă britanică de 39 de ani, s-a vindecat de cancer de col uterin după ce a făcut tratament cu un medicament la a cărui dezvoltare a contribuit în ultimii ani.

Hayley Farmer lucrează la compania "Cancer Research UK". În aprilie 2007 a aflat că suferă de cancer de col uterin. Boala era deja în stadiu prea avansat ca să se pună problema operaţiei, aşa că Hayley a făcut chimioterapie şi radioterapie, până să i se administreze Cisplatin, un medicament la dezvoltarea căruia chiar ea a lucrat.

Tratamentul cu Cisplatin a funcţionat, Hayley Farmer fiind declarată sănătoasă, anul trecut.

"Am vrut să lucrez la Cancer Research UK atunci când mi-am pierdut bunica din cauza cancerului. Dar acum, când am experienţa mea personală, sunt cu adevărat recunoscătoare pentru că am această slujbă. Văd cazuri de cancer zi de zi, dar este cu totul altceva când ţi se întâmplă ţie", a declarat Hayley.

Doctoriţa a lucrat cu pacienţii bolnavi de cancer în faza de testare a medicamentului.

"Le sunt recunoscătoare tuturor pacienţilor care participă la astfel de teste. În unele cazuri medicamentele nu ajută, însă cu siguranţă îi va ajuta pe pacienţii din viitor. Dacă nu erau pacienţii mei, poate că eu n-aş mai fi trăit azi", spune Hayley Farmer. 

×
Subiecte în articol: cancer de col uterin cancer teste