x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Când stăpâna nu-i acasă, ţiganii îţi ocupă casa şi mănâncă ce-i pe masă

Când stăpâna nu-i acasă, ţiganii îţi ocupă casa şi mănâncă ce-i pe masă

17 Aug 2011   •   06:03
Când stăpâna nu-i acasă, ţiganii îţi ocupă casa şi mănâncă ce-i pe masă

Trei zile a lipsit de acasa Julia High, o britanica in varsta de 55 de ani. Numai ca, la revenirea la domiciliu, a avut marea si neplacuta surpriza sa constate ca acesta fusese ocupat de opt tigani. Cei cinci adulti si trei copii ii imbracasera hainele, ii ravasisera casa, ii mancau mancarea si ii beau vinul cu nonsalanta.

Socata, femeia i-a intrebat ce cauta in locuinta ei, raspunsul fiind unul de-a dreptul socant. Tiganii i-au aratat un contract si au anuntat-o ca inchiriat locuinta legal. De altfel, noii locatari stransersera lucrurile Juliei si i le-au pus in saci, pe care i-au aruncat in gradina.

Femeile m-au intampinat la usa, imbracate in hainele mele, se asezasera la masa mea din sufragerie si beau vin din paharele mele. Mi-au oferit chiar un pahar de vin si mi-au spus ca sunt din Romania', a declarat femeia cotidianului Daily Mail

“Mi-au spus ca ar trebui sa fiu moarta si ca fiul meu le-a inchiriat casa. Sunt vie si nu am un fiu', a mai spus Julia High, care, spre ghinionul intrusilor, alungati imediat, lucra chiar in cadrul Biroului de Imigrari din Marea Britanie.

Insa tiganii nu au fost evacuati fara sa fi produs daune proprietatii evaluate la 270.000 de lire sterline. Doar garderoba femeii si lenjeria de pe paturi au ramas neatinse, din casa disparand un computer si o camera digitala.

“Oamenii acestia mi-au scotocit in 30 de ani din viata. Mi-au distrus sufletul', a mai declarat, profund marcata femeia de 55 de ani. Laura Eparu, o vecina a Juliei High, originara din Romania, a declarat ziaristilor de la Daily Mail ca “mi-am dat seama ce va urma cand i-am vazut intrannd in casa. Oamenii astia ne fac sa ne fie rusine sa mai spunem ca suntem romani'.

Iar pentru ca tacamul sa fie complet, jurnalistii britanici au constatat ca, dupa doar cateva ore, gasca de tigani se “mutase' intr-o locuinta aflata la doua strazi departare. Proprietatea cu patru dormitoare a fost cumparata in luna martie de un medic, care a amanat insa mutarea, in conditiile in care a arenovat locuinta...

×
Subiecte în articol: ţigani Marea Britanie locuinta imigrări