x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cand va merge presedintele Iohannis in Germania si in Franta?

Cand va merge presedintele Iohannis in Germania si in Franta?

de Dan Constantin    |    19 Ian 2015   •   19:49
Cand va merge presedintele Iohannis in Germania si in Franta?

Presedintele Klaus Ionannis va vizita Germania si apoi Franta in perioada 6-9 februarie, conform unor surse diplomatice. Presedintele Romaniei a anuntat ca va face o vizita in care va cupla cele doua tari, neprecizand insa data.

Asa cum Jurnalul National a anticipat Klaus Iohannis va participa si la Conferinta pentru Securitate de la Munchen - momentul cel mai substantial al vizitei sale in Germania.
Conferinta, o intalnire selecta a numerosi lideri politici ai lumii, va fi centrata pe subiecte de maxim interes - problema terorismului sau relatia din estul european in contextul crizei din Ucraina. La conferinta participa si Cancelarul Angela Merkel, astfel incat intalnirea cu liderul roman pare sa fie inclusa in marja Conferintei care se desfasoara in perioada 6-8 februarie.

Duminica 8 februarie, presedintele Romaniei pleaca in Franta unde sunt incluse intalniri cu presedintele Hollande si premierul Vals.
Patronatul francez doreste sa fie inclusa in schita de program, aflat in definitivare, o intalnire cu seful statului roman, in care urmeaza sa fie abordate proiecte de infrastructura si de dezvoltare industriala, in care sunt angajate marile firme franceze.
Proiectul autostrazii pe Valea Prahovei, al facilitatilor de transport pentru uzinele de autoturisme, programele de inzestrare militara si parteneriatul strategic reprezinta puncte de mare interes recipoc care pot fi aduse in atentia presedintelui Klaus Iohannis.

×