x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcii din Austria sunt în pericol de a nu mai obţine cetăţenie austriacă

Turcii din Austria sunt în pericol de a nu mai obţine cetăţenie austriacă

28 Apr 2017   •   11:49
Turcii din Austria sunt în pericol de a nu mai obţine cetăţenie austriacă

Norbert Hofer, candidatul Partidului Libertăţii (FPO, antiimigraţie, de extrema dreaptă - n.r.) la alegerile prezidenţiale de anul trecut din Austria, a declarat vineri că nu ar trebui acordată dublă cetăţenie turcilor până când Ankara nu va dezvălui câţi turci din Austria deţin încă cetăţenia statului de origine, relatează Reuters. 

Numărul imigranţilor care deţin dublă cetăţenie în mod ilegal a ajuns în centrul atenţiei în Austria de când a avut loc referendumul în Turcia, care a aprobat sporirea prerogativelor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, punând presiune pe Ministerul de Interne austriac. 

Turcii care trăiesc în Austria au votat în mod covârşitor în favoarea schimbărilor constituţionale la referendum, în linii mari, în conformitate cu rezultatele obţinute în alte ţări europene. "Dacă aş putea aş decide să nu mai naturalizez niciun turc până când nu vom obţine toate informaţiile de la Ankara despre cei cu dublă cetăţenie", a declarat joi Norbert Hofer la postul Oe24 TV. 

Timp de un an de zile, Partidul Libertăţii al lui Hofer a condus în sondaje în faţa partidelor centriste la putere, pe fondul preocupărilor crescânde faţă de imigraţie. Norbert Hofer a pierdut la limită alegeri prezidenţiale din 22 mai 2016 în faţa politicianului independent Alexander Van der Bellen. 

FPO se află în acelaşi grup cu Frontul Naţional din Franţa şi alte partide naţionaliste în Parlamentul European, cu toate că spre deosebire de unii dintre aliaţii săi a revenit asupra apelurilor iniţiale de a organiza o consultare cu privire la viitorul Austriei în cadrul Uniunii Europene, relatează Agerpres.

Între Viena şi Ankara au apărut tensiuni după ce Austria a cerut suspendarea discuţiilor de aderare a Turciei la UE. 

×
Subiecte în articol: austria turci cetăţenie