x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Candidatul la preşedinţia SUA, Mitt Romney, supărat că ferestrele avioanelor nu se deschid

Candidatul la preşedinţia SUA, Mitt Romney, supărat că ferestrele avioanelor nu se deschid

25 Sep 2012   •   13:00
Candidatul la preşedinţia SUA, Mitt Romney, supărat că ferestrele avioanelor nu se deschid

Candidatul republican la presedintia SUA, Mitt Romney, a gafat din nou, afirmand ca nu intelege motivul pentru care ferestrele din avioane nu pot fi deschise.

Declaratia a venit dupa ce avionul in care se afla sotia sa, Ann, a aterizat de urgenta, in week-end, din cauza unei defectiuni care a dus la umplerea de fum a cabinei pilotilor.

“Ma bucura faptul ca a ajuns la sol teafara si in siguranta. Nu cred ca sotia mea stie cat de ingrijorati am fost. Cand ai un incendiu in avion, nu prea ai unde sa fugi', a spus Romney pentru LA Times, adaugand apoi ca marea sa nemultumire e ca ferestrele nu au putut fi deschise pentru ca fumul sa iasa.

'Problema e ca ferestrele avionului nu pot fi deschise. Nu stiu din ce cauza. Este o reala problema, una foarte periculoasa', a mai spus Romney.

Motivul pentru care ferestrele avioanelor nu se deschid este ca, la altitudinea la care acestea zboara nu exista suficient oxigen pentru a asigura viata pasagerilor. Acesta este si motivul pentru care, in cazul umplerii cabinei cu fum sau a depresurizarii, pasagerii trebuie sa foloseasca mastile de oxigen, nu sa deschida ferestrele.

"Oxigenul nu poate intra in avion, din exterior, pentru ca ferestrele nu se deschid', si-a exprimat nemultumirea Romney si pentru publicatia Times, comentand incidentul in care a fost implicata sotia sa.

In realitate, prezenta oxigenului suplimentar in cazul unui incendiu la bordul unui avion nu ar servi decat la extinderea acestuia.

Lipsa de cunostinte elementare despre zborul cu avionul (o activitate saptamanala a candidatului aflat acum in turneu de strangere de fonduri) este doar ultima dintr-o serie de gafe comise in ultimul timp de Mitt Romney.

O inregistrare cu discursul acestuia la o strangere de fonduri il arata pe Romney vorbind cu dispret despre cei 47% dintre americanii care l-ar sustine pe Barack Obama, afirmand ca acestia traiesc din ajutoare de la stat si nu sunt in stare sa aiba singuri grija de ei.

O alta gafa comisa de Romney este afirmatia de la o alta strangere de fonduri, cum ca negocierile de pace dintre Israel si Palestina, in care si SUA sunt implicate, sunt inutile, pentru ca palestinienii nu vor pace.

×
Subiecte în articol: Mitt Romney