x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Căni de cafea cu portretul lui Hitler, comercializate în Cehia

Căni de cafea cu portretul lui Hitler, comercializate în Cehia

03 Aug 2018   •   19:15
Căni de cafea cu portretul lui Hitler, comercializate în Cehia

O firmă din Cehia va putea continua să comercializeze căni de cafea cu portretul lui Adolf Hitler, după ce poliţia a renunţat la ancheta deschisă în acest caz, informează vineri DPA care citează presa cehă. 

Pentru poliţie a fost imposibil de demonstrat că editura pragheză Nase vojsko (Armata Noastră) ar fi avut un alt motiv ascuns de a vinde aceste căni de cafea "în afara obţinerii de profit dintr-o activitate economică", conform unui purtător de cuvânt. 

Editura a explicat că aceste căni de cafea ilustrate cu portretul lui Adolf Hitler dar şi al unuia dintre apropiaţii săi, Reinhard Heydrich, fac parte dintr-o "ediţie de colecţie". 

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Cehia şi Muzeul Evreiesc de la Praga au catalogat punerea în vânzare a acestor căni de cafea drept "o glorificare deschisă a regimului nazist". În plus, cele două instituţii au atras atenţia şi asupra faptului că respectiva editură a publicat şi o carte al scriitorului britanic David Irving, un cunoscut negaţionist al Holocaustului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cehia adolf hitler cani de cafea