x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Căpuşele, din nou în centrul atenţiei. Un bărbat e în condiţie critică

Căpuşele, din nou în centrul atenţiei. Un bărbat e în condiţie critică

05 Oct 2012   •   18:29
Căpuşele, din nou în centrul atenţiei. Un bărbat e în condiţie critică

Un barbat de 38 de ani se lupta pentru viata, intr-o secție de izolare din Marea Britanie, după ce a fost diagnosticat cu o boala tropicala.  Barbatul este infectat cu virusul Febrei Hemoragice Crimeea-Congo  (FHCC) si a fost transferat azi din Glasgow la Royal Free, in Londra. Pacientul bolnav a fost luat direct de la aeroport, dupa ce a incheiat un zbor Glasgow-Dubai, insa autoritatile nu au dat de toti pasagerii din avionul cu care a calatorit infectatul, scrie DailyMail.

Concluziile medicilor sunt clare. Pacientului s-a imbolanvit dupa ce a fost muscat de o capusa. Desi boala nu este transmisibila prin aer si este extrem de rara pe continentul european, iata ca acesta nu este un impediment.

FHCC comună în Africa de Est și de Vest. Semnele initiale includ dureri de cap, febră mare, dureri de spate, dureri la articulatii, dureri de stomac si varsaturi. De asemenea, ochii roșii, fața congestionată, gâtul roșu și petele roșii pe cerul gurii sunt de asemenea comune. Simptomele pot include icterul și, în cazuri severe, schimbări în starea de spirit sau de percepție senzorială. Cand boala progreseaza (ziua 4), se pot admira severe sângerări nazale, vânătăi și sângerări necontrolate.


×