x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caraibe, alertă maximă în faţa furtunii tropicale Emily

Caraibe, alertă maximă în faţa furtunii tropicale Emily

03 Aug 2011   •   06:24
Caraibe, alertă maximă în faţa furtunii tropicale Emily

Republica Dominicana a decretat stare de alerta ciclonica maxima in sase provincii si stare de vigilenta preventiva in alte sapte regiuni in fata iminentei sosiri a furtunii tropicale Emily, a anuntat Centrul operatiunilor urgente, informeaza Agerpres. Autoritatile dominicane au suspendat toate activitatile de petrecere a timpului liber si acvatice pe toate coastele si raurile tarii.

In statul vecin, Haiti, autoritatile au decretat de asemenea - marti - alerta rosie pe intreg teritoriul cu cateva ore inainte de trecerea furtunii, invitandu-si locuitorii sa paraseasca zonele de risc.

La 21h00 GMT marti, Emily se afla la 300 km sud-est-est de San Juan, capitala statului Porto Rico, si se deplasa cu viteza de 19 km/h spre vest-nord-vest. Vanturile sale suflau cu viteza de 85 km/h, potrivit Centrului national american al uraganelor /NHC/, al carui sediu este la Miami.

Potrivit meteorologilor americani, Emily ar putea incepe sa-si faca simtite efectele - ploaie si vanturi - incepand de miercuri in Republica Dominicana si in Haiti. In aceste doua tari, precum si in Porto Rico, nivelul pluviometric este asteptat sa fie de 10-15 cm, iar pe alocuri chiar de 25 cm, potrivit NHC.

×