x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cardinal de la Vatican, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare

Un cardinal de la Vatican, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2023   •   07:00
Un cardinal de la Vatican, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare
Sursa foto: Hepta

Cardinalul Angelo Becciu a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare de tribunalul penal de la Vatican într-un proces privind o fraudă legată de operațiunile financiare ale Sfântului Scaun, potrivit Le Figaro.

Fostul apropiat al Papei a fost judecat alături de alți nouă inculpați pentru fraude comise în legătură cu investițiile Sfântului Scaun. În același dosar au apărut acuzațiile de deturnare de fonduri, abuz de putere, spălare de bani, corupție și șantaj.

Un tribunal de la Vatican a dat sâmbătă verdictul pentru cei 10 acuzați, printre care și cardinalul Angelo Becciu. Acesta a fost judecat pentru fraudă, iar verdictul a fost anunțat la capătul a doi ani și jumătate de proces.

Procesul care a urmărit operațiunile financiare ale Sfântului Scaun reprezintă o premieră. Ancheta a vizat în principal achiziționarea cu suma de 350 de milioane de euro a unei clădiri din Londra de către Secretariatul de Stat de la Vatican.

Cardinalul Angelo Becciu a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare. În vârstă de 75 de ani, el a fost consilierul Papei Francisc și este cel mai înalt oficial al Bisericii Catolice care a compărut în fața tribunalului penal al Vaticanului. Becciu a fost numărul doi în Secretariatul de Stat de la Vatican. El și-a păstrat titlul de cardinal, dar a fost înlăturat din toate funcțiile în septembrie 2020.

(sursa: Mediafax)

×