x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carla Bruni le cere liderilor G8 să menţină ajutorul pentru Africa

Carla Bruni le cere liderilor G8 să menţină ajutorul pentru Africa

08 Iul 2009   •   00:00

Prima Doamnă a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy, a lansat un apel la adresa liderilor G8, care se reunesc începând cu ziua de miercuri în Italia, cerându-le să-şi menţină sprijinul pentru programele legate de sănătate din Africa, informează AFP.



Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, soţia preşedintelui francez a subliniat faptul că au fost înregistrate progrese importante în urma implicării G8, în anul 2001, într-un efort multilateral pentru lupta împotriva SIDA, împotriva tuberculozei şi a malariei. "Această revoluţie începe să transforme Africa, însă cea mai mare parte a progreselor realizate la nivelul reducerii sărăciei în deceniile trecute este ameninţată de efectele crizei economice mondiale.Investiţiile făcute în domeniul sănătăţii au redus inegalităţile, iar într-o perioadă de dificultăţi economice ele sunt mai importante ca oricând pentru păstrarea stabilităţii sociale", a afirmat doamna Bruni-Sarkozy.

Potrivit doamnei Bruni-Sarkozy, ambasadoare a Fondului mondial împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei, liderii G8 ar trebui să fie mândri de "revoluţia pe care au pornit-o cu opt ani în urmă la nivelul sănătăţii mondiale". "Sper că îşi vor sărbători reuşita prin creşterea investiţiilor destinate salvării unor vieţi omeneşti şi reducerii inegalităţilor", a afirmat ea. Un summit al liderilor din cele mai mari opt ţări industrializate /Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Franţa, Marea Britanie, Italia, Japonia, Rusia/ va avea loc de miercuri până vineri, la L"Aquila, Italia.

×
Subiecte în articol: externe