x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carla Bruni şi-a mutat privirea spre dreapta

Carla Bruni şi-a mutat privirea spre dreapta

de Sînziana Stancu    |    01 Feb 2011   •   19:15

Soţia preşedintelui francez mărturiseşte că căpătat idei conservatoare  de când s-a căsătorit cu Nicolas Sarkozy.


Fostul model internaţional cu talente artistice, dar şi cu convingeri de "stânga”, Carla Bruni Sarkozy, care până mai acum doi ani se declara "instictiv de stânga”, s-a schimbat la 180 de grade.

Dacă în 2007 era înclinată să-i susţină pe rivalii conservatorului Nicolas Sarkozy şi s-a opus public chiar şi unui plan al soţului ei, de a li se face teste de ADN tuturor imigranţilor din Franţa, a mărturisit acum publicaţiei franceze Le Parisien că aceste convingeri politice s-au datorat faptului că ea aparţinea unei "comunităţi de artişti”. "Eram cu toţii «bobo»  (burghezi boemi), eram de stânga, dar atunci eu am votat în Italia (ţara ei de origine)”, scrie Le Parisien. "Niciodată nu am votat pentru stânga în Franţa şi pot să vă spun că nici nu am intenţia să o fac de acum înainte. Nu mă mai simt de stânga”, a mai mărturisit ea.

"Prima Doamnă a Franţei a mai spus că schimbarea preferinţelor ei politice a fost provocată chiar de stânga franceză. "Am auzit că reprezentanţii socialişti spuneau aceleaşi lucruri ca şi Frontul Naţional. Am fost cu adevărat şocată”, a explicat ea.

Carla a obţinut între timp cetăţenia franceză, aşa că va putea vota la alegerile prezidenţiale de la anul, când se aşteaptă ca soţul ei să candideze pentru un nou mandat prezidenţial. A negat însă că ar fi acum în campanie electorală pentru el.

Un recent sondaj de opinie arată că 66% dintre francezi o simpatizează pe Carla în calitate de "Primă Doamnă” a Franţei şi cred că are o influenţă bună asupra preşedintelui.

×